Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon (Hayvan Yetiştiriciliği Alanı)

sut sigirciliginda sagim hijyeni ve sanitasyon 2

Kimler Katılabilir:

  • Süt sağımı yapan çalışanlar.

Sertifikasyon:

Sertifika almaya hak kazanan kişilere, yasal mevzuata uygun olarak;

  • E-devlet onaylı sertifika verilmektedir.

Kadromuz:

Gıda Teknolojisi alanı öğretmenleri.

Yasal Dayanak:

  • 18.04.2016 tarihli ve 29688 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 16UMS0509-4 referans numaralı Süt ve Süt Ürünleri İşleme Operatörü Seviye 4 Ulusal Meslek Standardı.
  • 29.12.2011 tarih ve 28157 sayılı Resmî Resmî Gazete’ de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği,
  • 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Yönetmeliği
  • 17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Gıda Hijyeni Yönetmeliği,
  • Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 02.06.2014 tarih ve 51 sayılı kararı ile kabul edilen, Gıda Teknolojisi alanı Çerçeve Öğretim Programı,
  • 11. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş̧ İçme Sütleri Tebliği Tebliğ No: 2000/6 – (R. Gazete: -23964)

Eğitimin Amacı:

Bireye, sağım ünitelerinin ve süt depolama tanklarının hijyenini sağlanması konusunda bilgi ve beceri kazandırmak.

Eğitim İçeriği:

  • Sağım Aşamaları
  • Hayvan Sağlığı
  • Ekipman Hijyeni
  • Kişisel Hijyen
  • Süt Hijyeni
  • Malzeme Hijyeni
  • Süt Teknolojisi
  • Peynir Teknolojisi
Eğitim Bilgileri
Eğitim Süresi:

216 Saat

Eğitim Tarihi:

Firma ihtiyaçları doğrultusunda karşılıklı olarak belirlenmektedir.

Eğitim Yeri:

Mecidiyeköy Eğitim Merkezimiz ya da Firma Eğitim Merkezi

Eğitim Danışmanı:

Sezgin Filiz

Eğitim Kontenjanı:

Minimum 20 Kişi

Eğitim Fotoğrafları
Başvuru Formu
eğitimlerimiz