Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi İçin E-Devlet Onayı

yüksekte güvenli çalışma eğitimi için edevlet onayı

Yüksekte güvenli çalışma eğitimine yönelik E-devlet onayı, bir kurumun devlet nezdinde bu hizmeti aldığını kanıtlayabilmesi için yapılası gereken onaydır. Yüksekte güvenli çalışma eğitimi ile çalışanlarını donatan bir işveren bu kaydı sağlamaz ise hizmeti almamış olarak görülür ve cezai işlem tabi olur. Aynı şekilde yüksekte çalışma eğitimi verenlerde E-devlet’ten onay almış olmalıdırlar. Eğer kayıt ve E-devlet onayı yok ise hizmet verilen yerin kapatılması gündeme gelir. Kanunen zorunlu olan, yüksekte güvenli çalışma eğitimini karşılıklı onaylama işlemi E-devletten yapılması gerekir. 

Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi Karşılıklı Onaylama İşlemi Nedir? 

Yüksekte güvenli çalışma eğitiminde karşılıklı onay, hem eğitimi veren kumrun eğitime başlamak için devletten onay almasını hem de hizmeti alan kumrun E-devlet üzerinden onayı gerçekleştirmesini kapsayan işlemdir. Karşılıklı onay için ilk olarak hizmet, eğitim alacak iş yerinin OSGB’lere SGK işyeri sicil numaralarını bildirmeleri gerekir. Ardından OSGB’ler eğitimi verecek olan İSG katip’e gerekli görev bildirimini yaparak, hizmet alacak kurma yönlendirme sağlarlar. Bu adımda İSG Katip onayını almış olur.  

İkinci adımda ise eğitimi alacak olan kurumun işvereninin İGS eğitini aldıklarına dair bir onayı sunması gerekir. Bu onay ise E-Devlet üzerinden yapılır. Her iki aşama sonunda karşılıklı onay sağlanır ve yasal olarak bir aykırılık kalmaz. 

Yüksekte Güveli Çalışma Eğitimi E-Devlet Onayı Nasıl Yapılır? 

Yüksekte güvenli çalışma eğitimini E-devletten onaylamak için izlenen aşamalar: Eğitimden yararlanan yerin işvereni internet üzerinden https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresine giriş yapar. Ekrana gelen tablo üzerine E-devlet şifresini ve TC kimlik numarasını girerek, ‘’sistem giriş’’ kutucuğuna tıklar. Erişim sağlanan ana sayfadan ise ‘’ E-Hizmetler’’ sekmesine girilir. Bu adım ile ekrana gelen liste başlıkları üzerinden ‘’ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’’ başlığına tıklanır. Yeni açılan pencerede ise ‘’ İş Sağlığı ve Güvenliği Kayıt, Takip ve İzleme Programı İSG-Katip’’ sekmesi seçilir. Bu adım ile gelen tablo üzerine İSG Katip hakkında talep edilen bilgiler, iş veren hakkında talep edilen bilgiler detaylı şekilde girilip, ‘’kaydet’’ ve ‘’onay’’ kutucuklarına tıklanır.  

Bu adımlar ile yüksekte güvenli çalışma eğitimi e-devlet onayı tamamlanır. Kurum yasal olarak eğitimi aldığının bilgisini sunar ve her hangi bir sorun kalmaz. 

Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi E-Devlet Onayı İçin Şifre Nasıl Alınır? 

Yüksekte güvenli çalışma eğitimi e-devlet onayına şifre almak için eğitimden yararlanacak kurumum iş vereni kendisine en yakın PTT şubesine giderek, vezneden şifre talep etmelidir. Şubeye ise TC kimlik kartı ile gidilmeli, kart vezneden gösterilip, cep telefon numarasının bilgisi çalışana verilmelidir. Ardından E-devlet şifresi için TL nakit ücret verilir. Çalışan şifreyi SMS ile cep telefonuna yollar.  İşveren ise yüksekte güvenli çalışma eğitimi e-devlet onayını yaparken sisteme ilk girişteki tablo üzerinde, E-devlet şifresi başlığı karşısına bu şifreyi yazarak sisteme girmelidir. Şifre yoksa onay yapılamaz.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir