Kurs programına katılmasına engel oluşturacak sağlık sorunu bulunmamak.
Sertifikasyon
Sertifika almaya hak kazanan kişilere, yasal mevzuata uygun olarak;
E-devlet onaylı sertifika verilmektedir.
Kadromuz
Gıda Teknolojisi alanı öğretmenleri.
Yasal Dayanak
18.04.2016 tarihli ve 29688 sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan 16UMS0509-4 referans numaralı Süt ve Süt Ürünleri İşleme Operatörü Seviye 4 Ulusal Meslek Standardı,
29.12.2011 tarih ve 28157 Sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği,
17.12.2011 tarih ve 28145 Sayılı Resmî Resmî Gazete’ de yayımlanan Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Yönetmeliği,
17.12.2011 tarih ve 28145 Sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan Gıda Hijyeni Yönetmeliği,
Eğitimin Amacı
Bireye, Türk Gıda Kodeksi ve Gıda Hijyeni Yönetmeliği doğrultusunda üreticiden çiğ sütü kontrol ederek almak, işletmeye nakletmek ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaktır.