Süt Hijyeni
Kimler Katılabilir:
- Süt işleme fabrikalarında çalışanlar
- Okuryazar olma
- 18 yaşını tamamlamış olmak,
- Kurs programına katılmasına engel oluşturacak sağlık sorunu bulunmamak.
Sertifikasyon:
Sertifika almaya hak kazanan kişilere, yasal mevzuata uygun olarak;
- E-devlet onaylı sertifika verilmektedir.
Kadromuz:
Gıda Teknolojisi alanı öğretmenleri.
Yasal Dayanak:
- 18.04.2016 tarihli ve 29688 sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan 16UMS0509-4 referans numaralı Süt ve Süt Ürünleri İşleme Operatörü Seviye 4 Ulusal Meslek Standardı,
- 29.12.2011 tarih ve 28157 Sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği,
- 17.12.2011 tarih ve 28145 Sayılı Resmî Resmî Gazete’ de yayımlanan Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Yönetmeliği,
- 17.12.2011 tarih ve 28145 Sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan Gıda Hijyeni Yönetmeliği,
Eğitimin Amacı:
Bireye, Türk Gıda Kodeksi ve Gıda Hijyeni Yönetmeliği doğrultusunda üreticiden çiğ sütü kontrol ederek almak, işletmeye nakletmek ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaktır.
Eğitim İçeriği:
- Temel Mevzuat
- İşletme Hijyen
- Personel Hijyeni
- Temizlik ve Dezenfeksiyon
- Üretim Kuralları
Eğitim Bilgileri
Eğitim Süresi:
216 Saat
Eğitim Tarihi:
Firma ihtiyaçları doğrultusunda karşılıklı olarak belirlenmektedir.
Eğitim Yeri:
Mecidiyeköy Eğitim Merkezimiz ya da Firma Eğitim Merkezi
Eğitim Danışmanı:
Sezgin Filiz
Eğitim Kontenjanı:
Minimum 20 Kişi
Eğitim Fotoğrafları
Başvuru Formu
eğitimlerimiz